DON MAHSULOTLARINI SAQLASH SHAROITI DAVRIDA “KARTOSHKA TAYYOQCHA KASALLIGI” BILAN ZARARLANISHINING KRITIK NUQTAGA BOG‘LILIGINING ILMIY AHAMIYATI

##article.authors##

  • Xoliqov Zuxriddin Baxtiyorovich Qarshi muhandislik-iqtisodiyot instituti
  • Axmedov Azimjon Normo‘minovich Qarshi muhandislik-iqtisodiyot instituti

##semicolon##

O‘simlik mikrobiotasiumumiy vergul ro'yxat seperatori mikroorganizmlarumumiy vergul ro'yxat seperatori ildizlarumumiy vergul ro'yxat seperatori o‘lik hujayralarumumiy vergul ro'yxat seperatori kartoshka kasalligiumumiy vergul ro'yxat seperatori zararlanganumumiy vergul ro'yxat seperatori tayoqchalariumumiy vergul ro'yxat seperatori bug‘doyumumiy vergul ro'yxat seperatori makkajo‘xoriumumiy vergul ro'yxat seperatori patogen kasalliklarumumiy vergul ro'yxat seperatori KOE/g (don tarkibidagi spora hosil qiluvchi bakteriyalar soni, g)

##article.abstract##

Ushbu ish yangi instrumental usul va yangi ko‘rsatkichdan foydalangan holda
dondan non va non mahsulotlarini ishlab chiqarishning butun texnologik zanjiri bo‘ylab “Kartoshka
tayyoqcha kasalligi” qo‘zg‘atuvchilari tomonidan don va don mahsulotlarining zararlanganligini
baholashdagi sifatlarini balki miqdoriy obyektiv va ishonchli baholashni ta’minlaydi. Ushbu
maqolada spora hosil qiluvchi “Bacillus subtilis” bakteriyalarining fermentativ faolligi o‘zaro
bog‘liqligi qonuniyatlarini aniqlashda ‘‘kartoshka kasalligi” namoyon bo‘lishida uning 1 g da
mikrobiotaning 107 dan 109 KOE/g gacha bo‘lgan tajriba-ishlab chiqarish tadqiqotlari natijalar
keltirilgan.

##submission.citations##

Авдиюк, Е.В. Очистка α-амилаз Aspergillus flаvus var. oryzae и Bacillus subtilis и их свойства /

E. В. Авдиюк, Л.Д. Варбанец, Л.А, Сафронова, Е.С. Харкевич // Biotechnologia Acta – 2012. -

№5. – 91-99 с

Акопян, Л.А. Распространенность штаммов бактерий вида B. сereus / Л.А. Акопян, Э.Г.

Африкян // Журн. эксп. и клин. медицины. – №5. – 1967. – Р.22.

Аскалонов, С.Л. Пищевые заболевания, вызываемые спорообразующими аэробными

бактериями Bac. Mesantericus и Bac. Cereus / С.Л. Аскалонов, А.И. Ильченко // Вопросы

питания. – Киев: Госмедиздат УССР, 1962. – С.226-229.

Ауэрман, А.Я. Технология хлебопекарного производства. М.: Легкая и пищевая

промышленность, 1984.

Афанасьева, О.А. Микробиологический контроль хлебопекарного производства / О.А.

Афанасьева. – М.: Пищевая промышленность, 1976. -С. 113

Афанасьева, О.В. Микробиология хлебопекарного производства [Текст] / О.В. Афанасьева; С.-

Петерб. фил. Гос. НИИ хлебопекар. пром-ти (СПб Ф ГОСНИИХП), - СПб.: Береста, 2003. -

с.

Бакулов, И.А. Токсикоинфекции и токсикозы. Вопросы профилактики заболеваний / И.А.

Бакулов, А.М. Смирнов, Д.А. Васильев // Ульяновск, УГСХА, 2004. – С.64 – 66.

Берковски, Э.И. За круглым столом – о качестве хлеба в Киргизии // Хлебопродукты. – 1991. –

№8. – С. 23-29.

Билай. В.И. Основы общей микологии. – М:Вища школа, 1974. – 395 с.

. Богатырева, Т.Г. Значение хлебопекарных дрожжей в технологии и микробиологическом

заражении хлеба / Т.Г. Богатырева, И. Г. Белявская //Хлебопродукты.–2012.–№2.-С.56-59.

##submission.downloads##

Taqdimot chop etildi

2024-04-13