EVALUATION OF THE INCREASE IN THE EFFICIENCY OF COOPERATION IN THE PRODUCTION OF FRUIT AND VEGETABLE PRODUCTS
Keywords:
fruit and vegetables, product, cooperation, efficiency, socio-economic environment, agrocluster, agriculture, food, processing, integration, perspective, population provisionAbstract
In this article, based on the organization of a fruit and vegetable cluster cooperation system, increasing
its economic efficiency, taking into account the wide use of fruit and vegetable cooperatives in the activities of
agroclusters, farmers and farms, as well as integration systems, to increase the economic efficiency of fruit and
vegetable cooperation Proposals and recommendations have been developed to improve and satisfy the population's
demand for fruits and vegetables.
References
Чаянов.А.В. Основные идеи и формы организации сельскохозяйственной кооперации. – Москва. -1927. - 357 б.
Буздалов.И.Н. Возрождение кооперации. – М.:Экономика. -1990. –81 б.
Бузина Т.С. Оптимизация взаимодействия участников в региональных агропромышленных кластерах / Т.С. Бузина, Я.М.Иваньо. – Иркутск:Издательство Иркутский ГАУ, 2015. – 148 с.;
Аллахвердиев А.И. Развитие форм кооперации в аграрном секторе АПК. –Москва: - Экономика. –2003. –10 с.
Н. В. Ермалинская, Е. А. Кожевников; Кооперация в агропромышленном комплексе: учеб. пособие / Беларусь, Гомел. : ГГТУ им. П. О. Сухого, 2016. – 191 с.,
Р.М.Ҳусанов. Деҳқон хўжалигини юритишнинг илмий ва амалий асослари. – Т.: Чўлпон, 2000. – 103б.;
Қ.А.Чориев. Фермер ва деҳқон хўжаликларини кооперация жараёнига жалб этиш.