WAYS TO INCREASE THE ECONOMIC EFFICIENCY OF FRUITS AND VEGETABLES COOPERATIVES IN UZBEKISTAN
Keywords:
fruits and vegetables, cooperative, agriculture, food, efficiency, exportAbstract
this article presents the need to organize fruit and vegetable cooperations in the development of Agriculture and increasing the efficiency of the sphere in Uzbekistan. Measures for the organization and sustainable development of fruit and vegetable cooperation are presented.
References
O’zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyevning Oliy Majlisga Muro-jaatnomasi. 2020 yil 24 yanvar.
Бузина Т.С. Оптимизация взаимодействия участников в региональных агропромыш-ленных кластерах / Т.С. – Иркутск: Издательство Иркутский ГАУ, 2015.
Husanov R. Dehqon xoʼjaligini yuritishning ilmiy va amaliy asoslari. – T.: Choʼlpon, 2000y.;
Александер Чаянов. Основные идеи и форма организации сельскохозяйственной ко-операции. -1926
М. И. Туган - Барановский. «Социальная основа сотрудничества» 1916 г.
Ў.Умурзаков “Мева-сабзавотчилик қиймат занжирида вертикал ва горизонтал инте-грациянинг аҳамияти” Тошкент, 2017 й.
Q.S.Hamdamov “Qishloq xo‘jaligi korxonalari faoliyatini boshqarish”, T:- 2004y.