O‘ZBEKISTONDA KON-METALLURGIYA SANOATINING SHAKLLANISH VA RIVOJLANISH TARIXI - Aripov , Avaz Rozikovich; Sayfullayev , Farruxjon Ibodovich; Qurbonov , Mehrob Nuriddinovich; Majidova , Iroda Ibroximovna (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Maqola bugungi kunga qadar bo‘lgan tarixiy manbalar, adabiyotlar, davriy matbuot materiallari, arxiv manbalariga tayangan holda yoritilgan. Unda kon-metallurgiya sanoatining vujudga kelishi, uning turli davrlardagi rivojlanishini jahon mamlakatlarining konchilik sohasi tarixi bilan qiyoslab, O‘zbekistonda kon-metallurgiya sohasi rivojidagi o‘ziga xos afzalliklari ochib berilgan. Ayniqsa, Amir Temur hukmronligi davrida yerosti boyliklarimizni nechog‘lik asrab qo‘riqlanganligi, mustaqillik yillarida, jumladan, so‘nggi yillarda bu sohada amalga oshirilayotgan yirik investitsion loyihalar batafsil yoritilgan hamda mamlakatimiz hududida topilgan konlarning kelajakdagi imkoniyatlari asoslab berilgan. Maqola soha mutaxassislari, oliy o‘quv yurti talabalari va O‘zbekiston tarixi bilan qiziquvchilar uchun mo‘ljallangan.