МЕЛАМИН-ЦИАНУР КИСЛОТАСИ, НАТРИЙ ТЕТРАСУЛЬФИДИ ВА ОРТОФОСФОР КИСЛОТАСИ АСОСИДА ОЛИГОМЕРЛАР ИШЛАБ ЧИҚАРИШ САМАРАДОРЛИГИ - Бердиев , Санжар (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Мақолада меламин-цианур аддукти, натрий тетрасульфиди ва ортофосфор кислотаси асосида таркибида азот ва олтингугурт бўлган олигомер қўшимчаларни ишлаб чиқариш бўйича олиб борилган тадқиқотлар келтирилган. Ҳозирда таклиф этилаётган технологик усул орқали олинган таркибида олтингугурт ва азот бўлган бирикмалар синовдан ўтказилди, уларнинг мойлаш таъсири мойларининг сифатини яхшилаганлиги уларнинг тузилиши ва функционал табиати туфайли молекулада мавжуд бўлган гуруҳлар орасида органик моддалар, айниқса паст молекуляр олтингугуртларни ўз ичида олган олигомерлар кенг қўлланилади.