MURAKKAB OLTIN TARKIBLI RUDA VA KONSENTRATLARNING MAYDALANISH VA SIANLANISH QOBILIYATINI YAXSHILASH UCHUN MIKROTO‘LQINLI ENERGIYADAN FOYDALANISH - Aripov , Avaz; Fuzaylov , Omon; Sayfullayev , Farruxjon; Qurbonov , Mehrob (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Maqolada mikroto‘lqinli energiyadan foydalangan holda murakkab tarkibli oltin ruda va konsentratlarini kuydirish jarayoni bo‘yicha tadqiqotlar natijalari keltirilgan. Kuydirish jarayoni turli xil haroratlarda amalga oshirildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, yetarli darajada kuydirishdan so‘ng, ruda va konsentratlar tarkibida mikro yoriqlar hosil bo‘lishi kuzatildi va oksidlanish darajasi 90 foizdan oshganligini ko‘rsatdi. Mikroto‘lqinli pechda ishlov berish oltin rudasining maydalanishi va sianlanish xususiyatlarini yaxshiladi. Bu jarayon tezligi bo‘yicha samarali natija bo‘lib hisoblanadi.