SPORTDA MEHNAT MUHOFAZASINI TAʼMINLASHNING SANITAR-GIGIYENIK CHORA-TADBIRLARI - Narziyev , Shovkiddin Murtozayevich (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Ushbu maqolada jahon sportda mehnat muhofazasini taʼminlashning sanitar-gigiyenik chora-tadbirlari tahlil qilinib, jismoniy tarbiya va sportda mehnat muhofazasini boshqaruvining vazifalarini amalga oshirishda sportchilarning mashg‘ulotlari samaradorligini oshirish, jarohatlanishlarini oldini olishning asosiy choralaridan biri sport inshootlarda sanitariya-gigiyenik talablari, sanitariya-texnik va muhandislik uskunalari tizimlarining ishlashidan yuzaga keladigan zararli omillarni kamaytirishning va texnik talablariga muhim ahamiyat qaratish lozimligi atroflicha bayon etilgan.