SUG‘ORISH KANALLARIDA OLIB BORILADIGAN GEODEZIK ISHLARNI GEOAXBOROT DASTURIY TA’MINOTI YORDAMIDA BAJARISHNI TAKOMILLASHTRISH - Fayziyev , Shohrux Shamsio‘g‘li; Avilova , Nilufar Fayzullaqizi (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Maqolada geoaxborot tizimlari asosida kartalashtirishning zamonaviy texnologiyalaridan foydalangan holda geodezik, topografik qidiruv ishlarini olib borish orqali joy kо‘rsatkichlarining hozirgi holati, dinamikasi va о‘zgarishini ta’minlovchi tizimini yaratish, optimallashtirish va oqilona foydalanishda hamda geodezik, topografik qidiruv ishlarining ish hajmi va unumdorligi muammolarini olishda xizmat qilishi masalalari yoritilgan.