KARYERDA MARKSHEYDERLIK PUNKITINING KUZATUVINI ANIQLIGI VA DAVOMIYLIGINI BAHOLASH - Rustam Uralovich, Nomdorov; Oybek O‘tkiro‘g‘li, O‘rinov (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Maqolada karyerda kuzatuv stansiyalarini faol bortlarda va pog‘onalarda reperlar yordamida meyoriy tartibida va konstruksiyasi berilgan bo‘lib bu karyer bortining va pog‘onalarning xavfsiz va barqaror ishlashini taminlaydi va shu bilan birga karyer borti cho‘kishi, nurashi, ko‘chishini va siljishlarini oldindan baholash imkonini beradi. Maqolada misol tariqasida Qalmoqir karyeri sharoiti uchun davriylik yiliga 1 marta o‘lchash ishlari keltirib o‘tilgan.