САМАРЧУК ОЛТИН КОНИДА КОН БОСИМИ ТАЪСИРИНИ ҲИСОБГА ОЛГАН ҲОЛДА ОПТИМАЛ ҚАЗИБ ОЛИШ ВАРИАНТЛАРИНИ ТАНЛАШНИ ТАҲЛИЛ ҚИЛИШ - Махмудов , Дилмурод; Мансуржон, Исраилов; Шомуродов, Шавкат; Солихов , Жавлон (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Ушбу мақолада Самарчук кони шароитида қазиб олинадиган фойдали қазилмани сифатли ва тўлиқлигича қазиб олиш, кон зарбаси ҳамда кон босимини бошқаришни қисман осонлаштиришнинг асосий келиб чиқиш сабаблари ўрганилган. Шу мақсадда комбинациялашган қазиб олиш тизимини қўллаш тавсия этилган.