ADSORBSION QURITISH JARAYONI TADQIQ QILISH - Rizayev, Sh.A.; Nematov, X.I. (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2023)
Ushbu maqolada adsorbsiya jarayonini afzalilari va adsorbent sifatida ishlatiladigan moddalar va texnologik seximlar keltirilib o‘tilgan va adsorbentga qo‘yiladigan talablar ular quyidagilar gazdan namlikni tez shimib olishi va osongina qayta tiklanishi faolligi va kuchini sezilarli darajada yo‘qotmasdan bir necha marta regeneratsiyaga bardosh berishi, yuqori mexanik kuchga va singdirish qobiliyatiga ega bo‘lishi kerakligi maqolda ko‘rsatib o‘tilgan.