MEHNAT XAVFSIZLIGINI BOSHQARISH TIZIMINI “QORA QUTI” MODELIGA KIRITIGANDA UZGARISHLAR JARAYONINI SHAKLLANTIRISH - Maxmatqulov Nurilla, Maxmatqulov (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2023)
Ushbu maqolada, texnosfera tizimida mehnat xavfsizligini boshqarish mexanizmi, aholida tizim sifatida ko’rib chiqildi va tizim elementlari o’zaro bog’liqligi tahlil qilindi. Shuningdek tizim va uning shaklari haqida ma’lumotlar bayon etildi. Mehnat xavfsizligini boshqarish tizimini “qora quti” modeliga ma’lumot (resurslar) larni kiritish va “qora quti” modeli ichida sodir bo’lgan jarayonlar ta’sirida undan chiqish ma’lumot (resurslar)lardagi o’zgarish jarayonlari shaklantirildi.