KARYER KONTURI OLDI ZONALARIDA POG‘ONALARNING QIYALIGINI HOLATIGA PORTLATISH ISHLARINI TA’SIRI - Zairov, Sherzod; Nomdorov, Rustam (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2023)
Maqolada karyer bortlari va pog‘onalarini tugalida turg‘un burchaklarni aniqlash bo‘yicha turli genetik sinfdagi temir ma’danli konlarda pog‘onalar va bortlarni tugalida oxirgi turg‘un qiyalik burchagi o‘rtacha holati ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari pog‘onalarni deformatsiyalanish holatini kuzatish ishlari pog‘ona qiyaligining profilini davomiy holatida karyer konturi orti massivlarida bloklararo birikishini buzilish zonalarini chegara profiliga yaqinlashishi keltirilgan.