DINAMIK BOSHQARISH OBYEKTLAR HOLATINI BAHOLASH MASALALARINING DASTURIY TA’MINOTI - Zaripov, Odiljon; Zaripova, Shahlo (Innovatsion texnologiyalar, 2023)
Maqolada dinamik boshqarish obyektlar holatini baholash masalalarining dasturiy ta’minoti keltirilgan. Dinamik jarayonni boshqarishning adaptiv tizimini funksional sxemasi taklif etilgan. Dinamik boshqarish obyektlarini avtomatlashtirish, boshqarish yoki modellashtirish masalasi ko‘rilayotganda avvalo jarayonni boshqaruv obyekti sifatida ko‘rib chiqish lozim. Keltirilgan algoritmlar ishlab chiqarishlarning dinamik obyektlarini avtomatlashtirish va boshqarish masalalarida qo‘llash imkonini beradi.