KETMA-KET GIBRID YURITMAGA EGA BO‘LGAN AVTOMOBIL BOSHQARUV REJIMLARINI ISHLAB CHIQISH - Keldiyarova, Malika; Ruzimov, Sanjarbek (Innovatsion texnologiyalar, 2023)
Hozirgi kunda, havodagi chiqindi gazlarni kamaytirish va minimal yonilg‘i sarfiga erishish maqsadida gibrid yuritmali avtomobillarni ishlab chiqarish yuqori suratlarda o‘smoqda. Gibrid yuritmali avtomobillarni loyihalashda ketma-ket, parallel va aralash sxemalaridan foydalaniladi. Bu maqolada ketma-ket sxemaga ega bo‘lgan gibrid yuritmali avtomobillar uchun qonuniyatlarga asoslangan boshqaruv rejimini ishlab chiqish uslubi keltirilgan.