INNOVATSION RIVOJLANISHNING USTUVORLIGI: TAHDIDLAR, XAVFLAR VA TAVAKKALCHILIK - Sidorov , Victor; Tursunov, Imomnazar (Innovatsion texnologiyalar, 2023)
Maqolada bozor jamiyatidagi ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarning rivojlanish tendensiyalarini, turbulentlik sharoitida iqtisodiyotning barqarorligining obyektiv shartlari va mexanizmlarini tahlil qilish, ochiq ta’lim sayohati va ustuvor rivojlanish yo‘nalishlarini izlashga bag‘ishlangan butun postsovet iqtisodiy makoni uchun muhim bo‘lgan ilmiy forum natijalari muhokama qilinadi. Innovatsion jamiyat, menejmentning ijtimoiy yo‘nalishi, xalq kommunikatsiyalari, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, raqamli arxitekturani ratsionalizatsiya qilish, innovatsion jarayonlarda axborot texnologiyalarini qo‘llash sohasini kengaytirish masalalariga katta o‘rin beriladi. Asosiy e’tibor mavjud iqtisodiy tartibga tahdid soladigan beqarorlik vektorlarini tushunishda tizimli yondashuvga yo‘naltirilgan tadqiqot siyosiy iqtisodiy muammolarini hal qilish majburiyatlariga qaratilgan.