BERNULLI TAQSIMOTI YORDAMIDA QURILGAN KVADRATIK STOXASTIK OPERATORLARNING BITTA SINFI HAQIDA - Meyliyev , Xabibulla; Rasulova , Moxira (Innovatsion texnologiyalar, 2022)
Maqolada yangi konstruksiya yordamida qurilgan kvadratik stoxastik operatorlarning traektoriyalari o‘rganilib, ularning qo‘zg’almas nuqtalari va asimtotik quzg’almas no’qtalari topilgan. Kvadratik stoxastik operatorlarning syurektiv kvadratik stoxastik operatori bo‘lish va bo‘lmasligi ko‘rsatilgan.