ЭЛАСТИК МУҲИТ УЧУН ЭГРИ ЧИЗИҚЛИ ШТАМП МАСАЛАСИНИНГ ЕЧИМЛАРИНИ АСОСЛАШ - Алмардонов, Ойбек; Суюнов, Абдуғани (Innovatsion texnologiyalar, 2022)
Ушбу мақолада геометрик профилнинг маълум қонуният асосидаги штампнинг эластик ярим текислик билан ўзаро таъсири масаласи кўриб чиқилган бўлиб, чегаравий шартларни кўчишларда берилган ҳоли учун ундаги кўчиш, деформация компоненталари, штамп чегарасидаги нормал кучланишлар ва ярим текисликнинг ички нуқталаридаги кучланишларни аниқлаш ҳолати келтирилган.