BUG‘LANISH TEZLIGINI OSHIRISH ORQALI QUYOSH SUV CHUCHUTGICH QURILMALARINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Mirzayorova, Sevara; Ibragimov , Umidjon; Rahimov , Nurbek (Innovatsion texnologiyalar, 2023)
Hozirgi vaqtda shо‘r suvdan chuchuk suv olishda quyosh suv chuchutgich qurilmalari keng qo‘llaniladi. Quyosh suv chuchutgichlari qadim zamonlardan buyon qо‘llanilsada, ularga ta’sir etuvchi omillarning kо‘pligi sababli, ushbu qurilmalarning unumdorligini oshirish bо‘yicha tadqiqot ishlari hozirgi kunda ham jadal olib borilmoqda. Ushbu tadqiqot ishida quyosh suv chuchutgich qurilmasining bug‘latish kamerasidagi bug‘lanish jarayonlarini oshirish orqali qurilmaning samaradorligini oshirish bо‘yicha olib borilgan tadqiqot ishlarining tahlili va qiyosiy ma’lumotlari keltirilgan. Shuningdek bug‘lanish tezligini oshirishning bir nechta usullari taklif etilgan va ularning har birini quyosh suv chuchutgichining unumdorligiga ta’siri natijalari keltirilgan. Ushbu tadqiqot ishida keltirilgan tahliliy ma’lumotlardan yuqori unumdorlikka ega quyosh suv chuchutgichlarini loyihalash va ishlab chiqishda foydalanish mumkin.