БОҒЛАНГАН ГРУНТЛИ КАНАЛЛАРНИНГ ЮВИЛИШ ЖАРАЁНИНИ МОДЕЛЛАШТИРИШ - Эшев , Собир; Бабажанова , Ирода; Хусанов , Шахбоз (Innovatsion texnologiyalar, 2023)
Мақолада боғланган грунтли каналлардаги ювилиш жараёнини физик моделлаш усули келтирилган. Боғланган грунтли каналлардаги ўртача ювмаслик ва туб ости ювмаслик тезликларининг ўртасидаги кинематик муносабатлар берилган. Шунингдек, натура ва дала шароитларидаги ўртача ювмаслик ва туб ости ювмаслик тезликларининг ўртасидаги боғланиш таклиф қилинган.