TABIIY GAZNI ABSORBSIYALI QURITISH TEXNOLOGIK JARAYONNINI MODELLASHTIRISH VA BOSHQARISH - Shukurova, Oysara; Bermurodov, Asliddin; Barotov, Askarali (Innovatsion texnologiyalar, 2022)
Ishning maqsadi - tabiiy gazni absorbsiyali quritish boshqariladigan texnologik jarayonlarining dinamik matematik modelini yaratish. Boshqaruv ob‘ektida issiqlik va massa almashish jarayonlarining kontseptual modeli ko‘rib chiqilgan, turli fizik jarayonlarning o‘zaro bog‘liqligi, tuzilishi va asoslanganligi bilan tavsiflanadi.