ХЎЖАОБОД ЕР ОСТИ ГАЗ ИНШООТИ ҚУДУҚЛАРИДА САҚЛАНАДИГАН ГАЗ ҲАЖМИНИ ОШИРИШ УСУЛЛАРИ - Муродов, Абдулазиз; Хабибуллаев, Саидазиз (Innovatsion texnologiyalar, 2022)
Тадқиқотнинг мақсади газни ер ости саклаш иншооти қудуқларида сақланадиган газларни ҳажмини ҳайдовчи қудуқлар сонини ошириш эвазига ошириш усуллари бўйича тавсиялар ишлаб чиқиш. Ер ости газ сақлаш иншоотларини тўғри ва самарали ишлатишни ташкил қилиш учун қудуқлар қудуқлар сонини мақбуллаштириш катта ахамият касб этади. Мақолада Ҳўжаобод ГЕОСИ мисолида қудуқлар сонини ошириш бўйича тавсиялар ишлаб чиқилган. Шунингдек Хўжаобод газни ер ости саклаш иншоотларида сақлаш иншоотининг XX-XXI-XXII горизонтларидаги ҳайдовчи-эксплуатацион қудуқларини бўйича тавсиялар ишлаб чиқилган