СУҒОРИШ МЕЪЁРИ ВА МУДДАТЛАРИНИНГ КУЗГИ ҚАТТИҚ БУҒДОЙ НАВЛАРИ ЎСИШ-РИВОЖЛАНИШ ФАЗАЛАРИГА ТАЪСИРИ - Узақов, Ғуломжон; Авлакулова, Мохигул (Innovatsion texnologiyalar, 2022)
Ушбу мақолада кузги қаттиқ буғдой навларининг ўсиш-ривожланишига суғориш меъёри ва муддатларининг таъсири баён қилинган. Тадқиқотларда кузги қаттиқ буғдой навлари гектарига 4,5 млн.дона уруғ ҳисобида экилиб, 1 м2 майдонда 359-370 та кўчат униб чиққан ва унувчанлик 79,8-82,2% ни ташкил этган. Ўрганилган навларнинг қишлаш даражаси 80,9-87,1% ни, совуққа чидамлилиги 4,1-4,3 баллни ташкил этган.