TOPONIMLAR SHAKLLANISHINING AYRIM USULLARI - Begimov, Odil (Journal of Social Sciences, 2024)
Maqolada toponimlarni o’rganishning ayrim usullari tadqiq etilgan. Ular qiyosiy tahlil etilgan va shu asosda mintaqa toponimik tizimlarining tipologik qonuniyatlari aniqlangan. Bunda formant usuli topografik modellarning o’ziga xos xususiyatlarini aniqlash imkonini beruvchi eng istiqbolli usul ekanligi ko’rsatilgan.