O’ZBEKISTON VA AQSHNING SOG‘LIQNI SAQLASH SOHASIDAGI ALOQALARI - Xoliqov, G‘olib (Journal of Social Sciences, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning AQSh bilan hamkorlik aloqlarida asosan, gumanitar sohadagi aloqalari yoritilgan bo‘lib, sog‘liqni saqlash bo‘yicha qator tashkilotlar tomonidan tibbiy texnik yordam, mutaxassislar almashinuvi va insonparvarlik yordamlari keltirilgan. AQShning xalqaro tashkilotlari USAID, Amerika Kers, Projekt HOPE kabi xalqaro tashkilotlari bilan sog‘liqni saqlashning turli sohalarida hamkorlik aloqlari yo‘lga qo‘yildi. Buning natijasida bu tashkilotlar orqali AQSh O‘zbekistonga qator insonparvarlik yordamlari ko‘rsatdi va gumanitar aloqalar mustahkamlandi.