REKLAMA FAOLIYATINING TA’SIRCHANLIK USULLARI - Shaxzod, Norqulov (Journal of Social Sciences, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda reklama bilan bog‘liq ijtimoiy munosabatlar, reklama mahsulotlarini ishlab chiqish jarayonlarini tashkil etib, reklama mahsulotlarining strukturaviy-funktsional tuzilishi, huquqiy asoslari, ularni shaxs shakllanishiga ta’sir etish usul va mexanizmlari tahlil etilgan. Shuningdek, reklama mahsulotlaridagi badiiy qiyofaning asosiy tavsifi uni harakatga keltiradigan g‘oya-rejasining tug‘ilishi, reklama tizimidan o‘rin olish va nihoyat iste’molchi idroki bilan bog‘liq jarayonlar tavsifi yoritib o‘tilgan. Mazkur bosqichlarning har biri muayyan vaqtda amalga oshib, bu bosqichlar orasida reklama mutaxassisi g‘oya-rejasi va uning sifati ko‘p jihatdan asarning istiqbol taqdirini belgilab berib, reklama mahsulotlaridagi badiiylik o‘zida voqelikning ichki va tashqi, yakka va umumiy tomonlarini singib borishi badiiy reja-g‘oya muallif ongida avval boshdanoq mavhum tushuncha tarzida emas, balki jonli taassurotlar, voqea-hodisalar bilan bog‘liq holda vujudga kelishi haqida so‘z boradi.