YEVROPA CHORVACHILIGIDA QORAKO‘LCHILIK - Axmedov, Begzod (Journal of Social Sciences, 2024)
Mazkur maqolada Yevropa mamlakatlarida qorako‘l qo‘ylarini kelib chiqish tarixi, uning rivojlanishi, mintaqada mavjud qorako‘l qo‘ylari, qorako‘l terilari, ular uchun yaratilgan imkoniyatlar, bundan tashqari qorako‘l terini oshlash, jahon bozorida sotilishi va u bilan bog‘liq ba’zi masalalar bayon etilgan.