FOLKLOR ASARLAR TILIDA KICHRAYTIRISH-ERKALASH SHAKLLARINING QO’LLANILISHI - Yusupova, Orziboni (Journal of Social Sciences, 2024)
Ushbu maqolada kichraytirish-erkalash ma’nosini beradigan -cha,-choq, -chak, -gina, -jon, -xon,-oy, -bek, -boy, -voy kabi affiks va affiksoidlarning bolalar folklorida, o‘zbek xalq topishmoqlarida, chorvachilik, hunarmandchilik, dehqonchilik bilan bog‘liq xalq qo‘shiqlarida, xalq dostonlarida qo‘llanilish xususiyatlari yoritib berilgan.