TURKISTONDA EPIDEMIYALAR VA ULARGA QARSHI KURASH - Xamitovich Karomov, G‘ulom (Journal of Social Sciences, 2024)
Maqolada epidemiyalarning kelib chiqishida aholi maishiy turmush sharoitining qoniqarsiz holati asosiy omil ekanligi yuzasidan xulosa chiqariladi. Insoniyat tarixida epidemiyalar aholi uchun haqiqiy ofat bo‘lib, urushlar, tabiiy shart-sharoitlar, qurg‘oqchilik, ocharchilik kabi omillarning uning yo‘ldoshi bo‘lganligi asoslanadi Tadqiqotdan olingan natijalardan kelib chiqqan holda, har bir davlatda epidemiyalarning oldini olishning eng asosiy omili aholi turmush sharoitini yaxshilash va sanitariya maorifini kuchaytirishni e’tirof etish lozimligi bo‘yicha xulosalar chiqariladi.