SHAXSLARARO MUNOSABATLARDA EMPATIYA HISSI AHAMIYATINING ILMIY ADABIYOTLARDA O‘RGANILGANLIK HOLATI - Achilova, Munira (Journal of Social Sciences, 2024)
Maqolada shaxslararo munosabatlardagi empatiya hissining ahamiyati va uning ilmiy adabiyotlarda o‘rganilganlik holati, xorijiy va mahalliy manbalarda taklif qilingan ba’zi ta’riflar, empatiya insonning kognitiv, hissiy-emotsional va xulq-atvor ko‘rinishlari, ko‘nikmalari va qobiliyatlari majmuasini ifodalashi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek maqolada shaxslararo munosabatlarni o‘rganish psixologiya fanida eng dolzarb muammolardan biri ekanligi, hozirgi vaqtda pedagoglarni kasbiy tayyorlash tizimi takomillashish jarayoni, muloqot va u orqali o‘zaro munosabatlar odamlar orasida umumiylik, o‘xshashlik, uyg‘unlik kabi sifatlar paydo bo‘lishiga olib kelishi hamda inson psixik dunyosiga ta‘siri masalalari to‘g‘risida bir necha chet el psixolog olimlari tomonidan tadqiqot ishlari olib borganliklari masalalari yoritilgan.