FEMINISTIK QARASHLARDA AYOL SHAXSI ERKINLIGI - Davronova, M (Journal of Social Sciences, 2024)
Mazkur maqolada jahon adabiyoti miqyosida feministik qarashlar kuzatilib, unda adabiyotda o’z o’rniga ega bo’lgan hamda ayol shaxsi erkinligi borasida asarlar yaratgan ijodkorlar, shoiralar haqida ma’lumot beriladi. Turk, Eron, Yapon, Xitoy, Koreys hamda Hind shoiralarining bu boradagi izlanishlari hamda ijodi xususidagi ma’lumotlarni qamrab olingan.