ERAZM ROTTERDAMSKIY FALSAFASIDA TINCHLIK QONUNIYATLARI - Sharipov, Dilshod (Journal of Social Sciences, 2024)
Ushbu maqolada “Uyg‘onish davri”ning mashhur vakili Erazm Rotterdamskiy hayoti va faoliyati, falsafasidagi tinchlik, uni ta’min etuvchi omillar, tinchlik yaxshiliklarning manbasi bo‘lishi haqidagi faylasuf fikrlari, uni ta’minlovchi qonuniyatlari, xususan, insonlar o‘rtasidagi o‘zaro muhabbat, insoniylik, do‘stlik, inoqlik, hamjihatlik, er-xotinlik munosabatlari kabi axloqiy qonuniyatlar birma-bir sharhlanadi.