МАЪНАВИЯТ - МИЛЛИЙ МЕНТАЛИТЕТ ДИАЛЕКТИКАСИ - Қурбонов, Тоҳир (Journal of Social Sciences, 2022)
Мазкур мақолада жамият трансформaцияси шароитида миллий менталитетдаги ўзгаришлар, унга таъсири, унинг бугунги инсон тафаккурида шаклланиш жиҳатлари таҳлил этилган. Миллий тараққиётимизга хизмат қиладиган халқимизнинг урф-одатлари, тили, дини, руҳияти, қисқача айтганда, дунёқараши ва тафаккури илмий асосда очиб берилган.