ИЖТИМОИЙ ДЕСТРУКЦИЯНИНГ НАМОЁН БЎЛИШ ХУСУСИЯТЛАРИ - Г. Бекмуродова, Г. Бекмуродова (Journal of Social Sciences, 2022)
Мақолада муаллиф ижтимоий деструкциянинг мазмуни ва хусусиятлари хусусида фикр юритади. Унинг фикрига кўра, ижтимоий деструкция деганда жамиятнинг турли соҳаларидаги барқарорликка путур этказувчи, уни тараққиётдан мосуво қилувчи, регресс ва таназзулга элтувчи жараён ва омиллар, негативлик ва вайронкорлик ҳолатлари тушунилади. Ижтимоий-деструктив жараёнларнинг юзага келиши, шаклланиши ва кечиши қатор диалектик хусусиятларга эга. Шунингдек, мақолада ижтимоий деструкциянинг иқтисодий, сиёсий, социал, маънавий деструкция шаклларида рўй бериши таъкидланади.