TURISTLARNING SAYOHAT XARAJATLARI MATEMATIK SIMULYASIYASI - Janzakov , Bekzot (THE INNOVATION ECONOMY, 2023)
Maqolada Samarqand shahridagi mehmonxonalarda olib borilgan kuzatuvlar orqali yig’ilgan ma’lumotlar asosida turistlarning uch kunlik turpaketi doirasida potensial xarajatlarining Monte Karlo usuliga asoslangan matematik simulyatsiyasi amalga oshirilgan. Tahlil natijasida turistlarning jami xarajatlariga transport va oziq ovqat xarajatlari kuchli ta’sir qilishi aniqlangan.