АГРОСАНОАТ МАЖМУИДА ТАДБИРКОРЛИКНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Қурбонов , Алишер (THE INNOVATION ECONOMY, 2023)
Мақолада тадбиркорликнинг ўзига хос хусусиятлари ва унда тадбиркорликнинг ўрни асосланган. Шунингдек, агротадбиркорлик соҳасида илмий тадқиқот олиб борган олимларнинг фикрлари ўрганилган ва таҳлил этилган. Тадбиркорликнинг ривожланиш кўрсаткичлари таҳлил этилган ва прогноз кўрсаткичлари ишлаб чиқилган. Агросаноат мажмуида тадбиркорликка мойиллик даражаси ҳисобланган. Қишлоқ хўжалиги соҳасида мутахассисларнинг етишмовчилиги ва тадбиркорликдаги мавжуд муаммоларнинг ечими бўйича таклиф ва тавсиялар берилган.