QUVVATI 200 W BO‘LGAN QUYOSH (PV) MODULINI “MATLAB SIMULINK” DASTURIDA MODELLASHTIRISH - Fayziyev M.M., M.M.; Ibragimov I.I., I.I.; Radjabov M.K., Radjabov M.K. (Muqobil energetika, 2022)
Bu maqolada quvvati 200 W bo‘lgan quyosh (PV) modulining salt ish kuchlanishi, qisqa tutashuv toki, maksimal quvvat nuqtasi, maksimal quvvat nuqtasidagi tok va kuchlanish, quyosh moduli harorati va nurlanish oqimi kabi parametrlarini MATLAB Simulink dasturi yordamida aniqlangan va tadqiq qilingan. Matlab (Simulink) dasturida quyosh modulining imitatsion modeli ishlab chiqilib, parametrlarni ikki xil usulda aniqlash tadqiq qilindi va ikkala xolat solishtirildi.