BINOLAR ARXITEKTURASIGA FOTOELEKTRIK QURILMALARNI INTEGRATSIYALASH XUSUSIYATLARI (ilmiy-ishlab chiqarish majmualari misolida) - Nasrullayev, Yu.Z.; Abdurasulov, B.X. (Muqobil energetika, 2024)
Maqolada mavjud ilmiy va ishlab chiqarish binolarining arxitekturasiga fotoelektrik qurilmalarni integratsiyalash xususiyatlari joriy etish usullari muhokama qilingan. Fotoelektrik qurilmalarni integratsiyalashgan xususiyatlari shakllantirishda binolarning muhandislik va funktsional xususiyatlarini, shuningdek, fotoelektrik panellarning imkoniyatlarini va parametrlarini hisobga olish muhimligi aniqlandi. Binolarga integratsiya qilingan fotoelektrik qurulmalarni va dizayn variantini tanlash uchun turli xil bosqichlarining ketma-ketligi taklif qilingan