КОМПЕНСИРЛАНГАН КРЕМНИЙ АСОСИДАГИ ҲАРОРАТ ДАТЧИКЛАРИНИНГ ФИЗИКАВИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Саъдуллаев , А.Б.; Давлонов , Х.А.; Бобақулов , З.А. (Muqobil energetika, 2023)
Мақолада марганец киришма атомлари билан ўта компенсацияланган кремний материали асосида ҳарорат датчикларини яратишнинг технологик жараёнлари батафсил ёритилган бўлиб, олинган экспериментал натижалар билан ҳарорат датчикларини тавсифловчи асосий парметрларини мавжудларига нисбатан сезиларли даражада яхшиланганлиги илмий жиҳатидан асослаб берилган.